Bu Blogda Ara

13 Nisan 2012 Cuma

HAYDİSOFRAYA BAYATLAMAYAN KEK



       



                     kız kardeşim süreyya bana gelirken yapıp getirmiş ellerine sağlık. bende çok sık yaparım
               diğer kekler gibi hemen bayatlamaması avantaj oluyo.


                     malzemeler:
                  4 yumurta
                     1,5 su bardağı şeker
                     yarım su bardağı zeytinyağı
                     yarım su bardağı su
                     2,5 su bardağı un
                    1 paket kabartma tozu
                    1 paket vanilya
                   5 tane elma
                    ceviz,tarçın
                  
                yapılışı:
                
               yumurtayla şekeri beyazlayıncaya kadar mikserle çırpıyoruz.daha sonra yağ ile suyu katıp
                  çırpıyoruz.sonra unu katıp kaşıkla karıştırıyoruz.elmaları rendeleyip suyunu iice sıkıyoruz.elmanın
                  içine cevizi ve tarçını katıyoruz.kekin yarısını margarinle yağlamış olduğumuz  yuvarlak borcama
                  döküyoruz.elma,ceviz,tarçın karışımını serpiyoruz ve üzerine geri kalan keki döküyoruz.
                  ve 175 derecede ki fırında pişiriyoruz. kek pişip soğuduktan sonra üzerine pudra şakeri serpiyoruz.
                 afiyet olsun

Hiç yorum yok: