Bu Blogda Ara

13 Nisan 2012 Cuma

HAYDİSOFRAYA DOĞUM GÜNÜ PASTAMIZ




       



BU HAFTAKİ ETKİNLİK İÇİNBU TARİFİMİ GÖNDERİYORUM
HÜNERLİ ELLER ARKADAŞIMA KOLAY GELSİN DİLEKLERİMLE



İLK SEKER HAMURLU PASTA DENEMEMİ YAPMAKTAN ÇOK MUTLUYUM.FUSUNCUĞUM İLE BİRLİKTE YAPTIK.EPEY UĞRASTIK.AMA UĞRASTIĞIMIZA DA DEĞDİ DORUSU.KIZIMIN BİR HAFTA GECİKMELİ DOĞUM GÜNÜNÜ KUTLUYORUZ.BUNADA PEK ALINIYOR.İYİKİ DOĞDUN AŞKIM.SENİ SEVİYORUM.PASTANIN DİLİMLENMİŞ HALİNİ VE TARİFİNİ DAHA SONRA
EKLEYECEĞİM.




               MALZEMELER:
               4 YUMURTA
              5 FİNCAN ŞEKER
              6 FİNCAN UN
             2 FİNCAN SU
             2 YEMEK KAŞIĞI KAKAO
             1 PAKET KABARTMA TOZU
            KREMASI İÇİN:
            1 PAKET KREMOLE KAKAOLU
            1 PAKET KREM ŞANTİ
           ( BU TARİF BİR KAT PASTA İÇİN)
            ŞEKER HAMURU İÇİN:
            900GR PUDRA ŞEKERİ
           60 ML SU
           3 TATLI KAŞIĞI JELATİN
           170 GR GLİKOZ
           4,5 TATLI KAŞIĞI GLİSERİN
          YAPILIŞI:
          YUMURTAYLA ŞEKERİ İYCE ÇIRP SONRA SUYUNU KAKAOSUNU UNUNU VE KABARTMA TOZUNU İLAVE EDEREK KARIŞTIR VE PASTA KALIBINI YAĞLAYARAK İÇİNE DÖKÜP 170 DERECEDE PİŞİR.KEK SOĞUDUKTAN SONRA KREMOLEYİ VE KREM ŞENTİYİ MİKSERLE ÇIRP VE KEKİN ARASINA SÜR.ÜZERİNE KAKAO YU PASTANIN ÜZERİNE ELEYİN.ŞEKER HAMURUNUN TARİFİNİ (FÜSUNUN MUTFAGİNDEN) BULABİLKİRSİNİZ


Hiç yorum yok: