0
35
MALZEMELER.:
7 TEK AVUÇ UN
7 YUMURTA
TUZ
PEYNIR
MAYDONOZ
1ÇAY BARDAĞI TEREYAĞ
1ÇAY BARDAĞI ZEYTİNYAĞ
YAPILIŞI:
ÖNCE UNUN ORTASI AÇILIR İÇİNE 7 YUMURTA TUZ VE BİRAZ SU İLE ÇOK YUMUŞAK OLMAYAN BİR HAMUR ELDE EDİLİR. ÜZERİ TEMİZ BİR BEZLE ÖRTÜLEREK 1 SAAT DİNLENDİRİLİR.SONRA 7BEZE YAPILIR ÇOK İNCE AÇILIR.İLK AÇTIĞIMIZ YUFKA YAĞLANAN SİNİNİN ÜZERİNE SERİLİR.DİĞERAÇILAN YUFKALAR KAYNAYAN TUZLASUDA BİR TAŞIM KAYNATILARAK SOĞUK SUYA KONUP KEVGİR ÜZERİNDE SUYU SÜZÜLÜR.SİNİYE KIRIŞTIRARAK SERİLİR ÜZERİNE 2-3 KAŞIK ZEYTİNYAĞ VE TEREYAĞ KARIŞIMI SERPİLİR.BUİŞLEM HER KATA YAPILIR ORTASINA PEYNİR VE MAYDONOZ KARIŞIMI SERPİLİR ENSON 7İNCİ KAT YUFKA HAŞLANMADAN ÜZERİNE SERİLİR KALAN YAĞ SON KAT HAMURUN ÜZERİNE HER YERİNİ ÖRTECEK GİBİ SÜRÜLÜR VE OCAKTA YAVAŞ YAVAŞ ÇEVİRE ÇEVİRE KIZARTILIR SONRA BÖREK BIÇAK YARDIMIYLA TERS ÇEVRİLİR KIZARTILIR ILIYINCA DİLİMLENİR VE SERVİS YAPILIR HERKESE AFİYET OLSUN....
7 TEK AVUÇ UN
7 YUMURTA
TUZ
PEYNIR
MAYDONOZ
1ÇAY BARDAĞI TEREYAĞ
1ÇAY BARDAĞI ZEYTİNYAĞ
YAPILIŞI:
ÖNCE UNUN ORTASI AÇILIR İÇİNE 7 YUMURTA TUZ VE BİRAZ SU İLE ÇOK YUMUŞAK OLMAYAN BİR HAMUR ELDE EDİLİR. ÜZERİ TEMİZ BİR BEZLE ÖRTÜLEREK 1 SAAT DİNLENDİRİLİR.SONRA 7BEZE YAPILIR ÇOK İNCE AÇILIR.İLK AÇTIĞIMIZ YUFKA YAĞLANAN SİNİNİN ÜZERİNE SERİLİR.DİĞERAÇILAN YUFKALAR KAYNAYAN TUZLASUDA BİR TAŞIM KAYNATILARAK SOĞUK SUYA KONUP KEVGİR ÜZERİNDE SUYU SÜZÜLÜR.SİNİYE KIRIŞTIRARAK SERİLİR ÜZERİNE 2-3 KAŞIK ZEYTİNYAĞ VE TEREYAĞ KARIŞIMI SERPİLİR.BUİŞLEM HER KATA YAPILIR ORTASINA PEYNİR VE MAYDONOZ KARIŞIMI SERPİLİR ENSON 7İNCİ KAT YUFKA HAŞLANMADAN ÜZERİNE SERİLİR KALAN YAĞ SON KAT HAMURUN ÜZERİNE HER YERİNİ ÖRTECEK GİBİ SÜRÜLÜR VE OCAKTA YAVAŞ YAVAŞ ÇEVİRE ÇEVİRE KIZARTILIR SONRA BÖREK BIÇAK YARDIMIYLA TERS ÇEVRİLİR KIZARTILIR ILIYINCA DİLİMLENİR VE SERVİS YAPILIR HERKESE AFİYET OLSUN....
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder