MALZEMELER
1su bardağı ılıkdan az sıcak su
yarım su bardağının yarısı tereyağ yarısı sıvıyağ
1 paket maya
1 yemek kaşığı toz şeker
3 yemek kaşığı yoğurt
1 yemek kaşığı tuz
1 yumurta ( sarısı yüzüne beyazı hamura)
1 bardak ceviz(dövülmüş)
2 bardak haşhaş ezmesi
alabildiğine un
kulak memesinden yumuşak olsun
YAPILIŞI
Ceviz ve haşhaş dışındaki tüm malzemeyi güzelce yoğurun 1 saat mayalanmaya bırakın sonra 6 beze yapın her bezeyi incecik açıp üzerine kaşığı haşhaşve yarım su bardağı zeytin yağını karıştırdığınız karışımdan 2 yemek kaşığı döküp iyice yayınız üzerine cevizden serpin üsüste 6 bezeyede aynı işlemi yapınız ortadan ikiye böldüğünüz hamuru diğer yarısının üzerine yerleştirip 12 kat olsun katımız.sonra 2 parmak genişliğinde kesip iki ucunuda ters yüne çevirip burunuz sonrada üzerine 1 yumurta sarısını sürüp 200 dereceli fırında üzeri kızarana kadar pişirin
AFİYET OLSUN
2 yorum:
harika olmuştu eltoşum bayılarak yedim ellerine sağlık
afiyet olsun canım
Yorum Gönder