malzemeler: 10 adet kuru patlıcan 10 adet biber 2 orta boy soğan 250gr kıyma 2 su bardağı prinç zeytinyağı tuz ve toz biber yapılışı: ilk önce kuruları tencerede bol suyla yumuşayıncaya kadar haşlayın..sonrada bi kaç kere ılık suyla yıkayın. ben etli dolmanın içini çiğden hazırlarım.baş soğanları ufak ufak doğrayın ve sıryla yıkanmış princini,kıymasını, yarım fincan zeytinyağını,tuzunu, toz biberini ve bir yemek kaşığı salçasını bir çay bardağı suyunu da döküp hepsini harmanlayın.sonra bu içle dolmaları doldurun düdüklüye koyduktan sonra üzerine yarım fincan zeytinysğı ve bir bardağı salçayla sos yapıp dökün ve kapağı kapatın on beş dakika pişirin.servis yaparken üzerine sarımsaklı yoğurt dökün.biz bu yemeği çok severek yeriz ailecek sizlerede afiyet olsun... |
13 Nisan 2012 Cuma
ETLİ KURU DOLMA
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
1 yorum:
Ellerine sağlık Fatma teyzecim en kısa sürede deneyeceğim :) Cevahir
Yorum Gönder