Bu Blogda Ara

13 Nisan 2012 Cuma

ETLİ KURU DOLMA



           



      malzemeler:
     10 adet kuru patlıcan
      10 adet biber
      2 orta boy soğan
      250gr kıyma
       2 su bardağı prinç
       zeytinyağı
       tuz ve toz biber
      
      yapılışı:
       ilk önce kuruları tencerede bol suyla yumuşayıncaya kadar haşlayın..sonrada bi kaç kere ılık suyla yıkayın.
       ben etli dolmanın içini çiğden hazırlarım.baş soğanları ufak ufak doğrayın ve sıryla yıkanmış princini,kıymasını,
       yarım fincan zeytinyağını,tuzunu, toz biberini ve bir yemek kaşığı salçasını bir çay bardağı suyunu da döküp
       hepsini harmanlayın.sonra bu içle dolmaları doldurun düdüklüye koyduktan sonra üzerine yarım fincan
       zeytinysğı ve bir bardağı salçayla sos yapıp dökün ve kapağı kapatın on beş dakika pişirin.servis yaparken
       üzerine sarımsaklı yoğurt dökün.biz bu yemeği çok severek yeriz ailecek sizlerede afiyet olsun...




1 yorum:

cevahir altınkaynak dedi ki...

Ellerine sağlık Fatma teyzecim en kısa sürede deneyeceğim :) Cevahir