Bu Blogda Ara

13 Nisan 2012 Cuma

ETLİ YAPRAK SARMASI




 
 Kayserimizin meşhur Erkilet yaprağı ekşili ekşili çok nefis
 MALZEMELER
 ERKİLET YAPRAĞI(istenildiği kadar)
yarım kilo kıyma
 2 baş soğan
yarım kilo dolmalık pirinç
 1 çay bardağı zeytin yağ
 kırmızı biber
 tuz
1 kase yoğurt
2 diş sarımsak
YAPILIŞI
 Ben etli dolmanın içini kavurmadan çiğden yaparım. Soganları ince ince kıyıpzeytın yağın yarısı hariç tüm malzameyi iyice yoğurun bu arada 1 çay bardağıda su olave edip iyice yoğurun.Haşlanmış yaprakları bi güzel sarın düdüklüye dik şekilde dizinaralarından görünecek şakilde su koyun
 kalan zeytinyağını ve 1 limonuda sıkıp düdüklünün kapağını kapatın 15yada 20 dakika pişirin piştikten sonrada servis yapıp üzerine salçalı sos yapıp sarımsaklı yoğurt dökün  tiridinede ekmek banın hımmmm nefis vallaherkese afiyet olsunUykuHoleyMasum


Hiç yorum yok: