Kayserimizin meşhur Erkilet yaprağı ekşili ekşili çok nefis
MALZEMELER
ERKİLET YAPRAĞI(istenildiği kadar)
yarım kilo kıyma
2 baş soğan
yarım kilo dolmalık pirinç
1 çay bardağı zeytin yağ
kırmızı biber
tuz
1 kase yoğurt
2 diş sarımsak
YAPILIŞI
Ben etli dolmanın içini kavurmadan çiğden yaparım. Soganları ince ince kıyıpzeytın yağın yarısı hariç tüm malzameyi iyice yoğurun bu arada 1 çay bardağıda su olave edip iyice yoğurun.Haşlanmış yaprakları bi güzel sarın düdüklüye dik şekilde dizinaralarından görünecek şakilde su koyun
kalan zeytinyağını ve 1 limonuda sıkıp düdüklünün kapağını kapatın 15yada 20 dakika pişirin piştikten sonrada servis yapıp üzerine salçalı sos yapıp sarımsaklı yoğurt dökün tiridinede ekmek banın hımmmm nefis vallaherkese afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder