Powered By Blogger

Bu Blogda Ara

13 Nisan 2012 Cuma

YARMALI YOĞURT ÇORBASI





MALZEMELER...
500GR SÜZME YOĞURT
1 YUMURTA
1 YEMEK KAŞIĞI UN
1 SUBARDAĞI YARMA(KIRIK)
1 TATLI KAŞIĞI TUZOT
2 YEMEK KAŞIĞI TEREYAĞ
1TATLI KAŞIĞI KURU NANE
1 TATLI KAŞIĞI TOZBİBER
1 TATLI  KAŞIĞI SALÇA

YAPILIŞI...
İLK ÖNCE YARMA YUMUŞAYINCAYA KADAR HAŞLANIR.BÜYÜK BİR TENCEREYE YOĞURT,YUMURTA,UN YAVAŞ YAVAŞ SU EKLENEREK İYİCE ÖZENIR.(YAKLAŞIK 2 LİTRE SU İLE)KEŞİLMEMESİ İÇİN KAYNAYANA KADAR KARIŞTIRILIR.KAYNADIKTAN SONRA YAKLAŞIK 5 DAKİKA YARMAYLA KAYNATILIR VE ALTI KAPATILIR.KÜÇÜK BİR TAVADA YAĞ ERİTİLİR SONRASIRAYLA SALÇA,NANE ,TOZ BİBERLE KAVRULUR ÇORBANIN ÜZERİNE DÖKÜLÜP SERVİS YAPILIR.ARZUYA GÖRE SERVİSTE ÇORBAYA EZİLMİŞ SARIMSAK TA KONUR LEZZETİNE BİR KAT DAHA LEZZET KATILMIŞ OLUR.




1 yorum:

yemek tarifleri dedi ki...

harika oluyor,ellerinize sağlık bayıldım...