Bu Blogda Ara

13 Nisan 2012 Cuma

GINNIŞ



1




                     

BU YEMEK BİZİM AİLECEK ÇOK SEVDİĞİMİZ BİR ÇERKEZ YEMEĞİDİR.BİRAZ AĞIR BİR YEMEK AMA ÇOK LEZZETLİ.TABİ BİRAZ AZ YEMEK LAZIM BÖYLE YÖRESELYEMEKLERDE ÖLÇÜLÜ TARİF VERMEK ÇOK ZOR OLUYOR .HER ZAMAN GÖZ KARARI YAPILDIĞI İÇİN .ARTIK AFFINIZA SIĞINARAK TARİFE GEÇEYİM
MALZEMELER...
HAMUR İÇİN...
2SU BARDAĞI UN
TUZ
DİĞER MALZEMELER
250 GR KIYMA
1BAŞ SOĞAN
1SUBARDAĞI SÜT
1ÇORBA KAŞIĞI KURU NANE
1KAŞIK TERE YAĞ
TOZ BİBER TUZ
3DİŞ SARIMSAK
YAPILIŞI..
 UN VE TUZ MANTI HAMURUNDAN BİRAZYUMUŞAK OLARAK İYİCE YOĞRULUR. BİRAZ DİNLENDİRİLİR SONRA SERİTLER HALİNDE KESİLİRRULO OLARAK YUVARLANIR. KÜÇÜK PARMAK BOYUNDA KOPARTILIP.ÜZERİNE 3PARMAKLA BASTIRILIP ÇEKİLİP İÇİ AÇILARAK YENIDEN YUVARLANIR. SONRA TENCEREYE SU VE 1ÇAY KAÇIĞI TUZLA HAŞLANIR SONRA SUYU SÜZÜLEREK SERVİS TABAĞINA KONUR.İNŞALLAH ANLATABİLMİŞİMDİR...
TENCEREYE TEREYAĞ KONUR .SOĞAN UFAK UFAK DOĞRANARAK PEMBELEŞİNCEYE KADAR KAVRULUR .SONRA SIRASIYLA KIYMA NANE TOZBİBER VETUZSUZ 1KAŞIK SALÇA İLAVE EDİLEREK KAVRULUR...
 SONRA KARIŞTIRARAK SÜT İLAVE EDİLİR  2-3 DAKİKA KAYNADIKTAN SONRA  İNMEYE YAKIN SÜT KESILMESIN DIYE TUZU EKLENIR VE OCAK KAPATILIR...
DİĞER TARAFTAN 3DİŞ SARIMSAK DÖVÜLEREK TUZ VE YARIM FİNCAN SU EKLENEREK KÜÇÜK BİR KASEYE KONUR .RESIMDEKI GİBİ SERVİS YAPILARAK YİNE ALT RESİMDEKİ GİBİ HAMUR KIYMA KARIŞIMA BATIRILARAK ARADA BİRDE SARIMSAĞA BATIRILARAK AFİYETLE YENİR




Hiç yorum yok: