bizim meşhur kayseri mantımız bir kaşığa kırk adet girenlerden tabi şaka bir yana o kadar küçük olmasada yinede ufak ufaktı.kayserili olupta sizlere kayseri mantısı yapmamak ayıp olurdu. malzemeler: hamuru için: 1 kase un 1 yumurta 1 bardak su tuz iç için: 250gr kıyma 1 baş soğan 1 tatlı kaşığı toz biber 3-4 yaprak taze reyhan tuz sos için: 2 kaşık tereyağ 2 kaşık salça yapılışı: çukur bir kaba un,yumurta,su ve tuz konarak sert bir hamur yoğurulur.ve 1 saat dinlendirilir.önce soğan ufak ufak doğranır.sonra kıyma toz biber ince doğranmış reyhan tuz ilave edilerek iyice yoğurulur.bu arada dinlenen hamur açılır ince olarak.küçük kareler halinde kesilir ve kıymalı karışımla doldurulur(bükülür).daha sonra tencerede kaynamış olan suyun içine bırakılır.yaklaşık 5 dakika kynatılır sonra ocaktan alınr üzerine bir bardak soğuk su dökülür ve dibe çöken mantıların suyu süzülür.ayrı olarak bir tava içerisine tereyağ ve salça konulur kavrulur mantının üzerine dökülür sarımsaklı yoğurtla servis yapılır.afiyet olsun... |
13 Nisan 2012 Cuma
KAYSERİ MANTISI
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder