Bu Blogda Ara

13 Nisan 2012 Cuma

KAYSERİ MANTISI







               
     

    bizim meşhur kayseri mantımız bir kaşığa kırk adet girenlerden
   tabi şaka bir yana o kadar küçük olmasada yinede ufak ufaktı.kayserili olupta sizlere  kayseri mantısı yapmamak ayıp olurdu.

               malzemeler: 
               hamuru için:
               1 kase un
               1 yumurta
               1 bardak su
               tuz
              iç için:
              250gr kıyma
              1 baş soğan
              1 tatlı kaşığı toz biber
              3-4 yaprak taze reyhan
              tuz
              sos için:
              2 kaşık tereyağ
              2 kaşık salça
             yapılışı:
             çukur bir kaba un,yumurta,su ve tuz konarak sert bir hamur yoğurulur.ve 1 saat dinlendirilir.önce soğan ufak ufak doğranır.sonra kıyma toz biber ince doğranmış reyhan tuz ilave edilerek iyice yoğurulur.bu arada dinlenen hamur açılır ince olarak.küçük kareler halinde kesilir ve kıymalı karışımla doldurulur(bükülür).daha sonra tencerede kaynamış olan suyun içine bırakılır.yaklaşık 5 dakika kynatılır sonra ocaktan alınr üzerine bir bardak soğuk su dökülür ve dibe çöken mantıların suyu süzülür.ayrı olarak bir tava içerisine tereyağ ve salça  konulur kavrulur mantının üzerine dökülür sarımsaklı yoğurtla servis yapılır.afiyet olsun...
             



Hiç yorum yok: