Bu Blogda Ara

13 Nisan 2012 Cuma

ISPANAKLI BÖREK




      

1KİLO YUFKA
1KİLO İSPANAK
YARIM DEMET YEŞİL SOĞAN
YARIM DEMET DEREOTU
1SUBARDAĞI PEYNİR(ARZUYA GÖRE LOR ÇÖKELEK)
 3YUMURTA
1SUBARDAĞI YOĞURT
1SU BARDAĞI ZEYTİNYAĞ
TUZ

YAPILIŞI:
FIRIN TEPSİSİ MARGARİNLE YAĞLANIR.TEMİZLENMİŞ ISPANAK YEŞİLSOĞAN VE DEREOTU UFAK UFAK DOĞRANIR ÇUKUR BİR KABA BOŞALTILIR. ÜZERİNE ZEYTİNYAĞININ 3DE 1 GEZDİRİLİR. PEYNİR PULBİBER AZ BİR TUZ İLE HARMANLANIR.DİĞER TARAFTAN YAĞ YOĞURT VE YUMURTA ÇUKURBİR KABIN İÇİNDE İYİCE ÇIRPILIR.YFKALARIN ARASINA HER İKİ KARIŞIMDANDA
EŞİTMİKTRDA SERPİLİR. 200 DERECELİK FIRINDA ÜZERİ KIZARANA KADAR PİŞİRİLİR.
ÇOK LEZZTLİ BİR BÖREK OLUYOR.HEMENYAPIN VE TADIN DERİM .
HERKESE AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok: