MENÜ
KAYSERİ MANTISI
TESTİ KEBABI
PİRİNÇ PİLAVI
TANDIR BÖREĞİ
İÇLİ KÖFTE
KADAYIF
İFTARLIKLAR:
SALATA
PASTIRMA
SEMİZOTU SALATASI
RUS SALATASI
ACI DOMATES BİBER SOZ
HURMA
TESTİ KEBABI
Testi kebabını eşim lokantada yaptırdığı için tarif veremicemyapanların ve yaptıranın eline sağlık çok güzeldi
KADAYIF
İÇLİ KÖFTE
MALZEMELER
5 tane patates
1,5 su bardağı köftelik bulgur
1yumurta
2yemek kaşığı un tuz
İÇİ İÇİN
yarım kilo kıyma
2baş soğan
tuz
kırmızı biber
kara biber
pul biber
YAPILIŞI
patatesleri haşlayın iyice ezin sıcakken bulguru içine katıp tencerenınazını kapatıp yarım saat
bekletin sonra diğer malzemeleri katıp yoğurun diğer taraftan bi tencerete zeytin yağının üzerine ince kıyılmış soğanları ilane edip kavurun kıymasını katıp iyice kavurun sonra diğer malzemeleri ekleyın
soğuyan kıymayı yuvarlayıp oyduğunuz patates lerin içime koyup kapatın içli köfte gibibi yomurtanın akina bulayıp zeytin yağında kızartın sıcak sıcak servis yapın herlese afiyet olsun
TANDIR BÖREĞİ
MALZEMELER
6 kepçe un
1 çay bardağı zeytinyağ
yaş pakmayanın yarısınıda yarısı pakmaya
tuz
1sanayağ
2 kaşık tahin
İÇİ İÇİN
yarım kilo kıyma
2 baş soğan
kırmızı biber
tuz
YAPILIŞI:
un,zeytın yağı,maya ve tuzla kulak memesı kıvamında yumuşak bır hamur elde edılır.6 beze yapılır.hamur dınlenmeden açılır.bır beze açılır.üzerıne erıttığımız sana yağı ıle tahın karışımı 3-4 kaşık dokulerek fırça yardımıyla surulur.üzerıne bır kat daha hamur açılarak ust uste konarak aynı işlem yapılır.sonra bu ıkı yufkayı bohça gıbı katlayıp buzdolabında bekletırlır.diğer hamurlarıda aynı şekılde yapılıp üç hamur elde edılır.diğer taraftan kavurduğumuz soğan kıyma karışımı buzdolabından çıkarıp açtığımız tepsıye serdığımız hamurun üzerıne karışımın yarısı diğer kata da diğer yarısı konulur.son katın hamuruda açılarak konur uzerıne yumurta sarısı surulur ve susam ekılır.200 derece fırında pişirilir.afiyet olsun...
1 yorum:
Sofranız harika görünüyor.Menüde nefis elinize sağlık:)
Yorum Gönder