MALZEMELER: YARIM KİLO ISPANAK BEŞ ADET YEŞİL SOĞAN YARIM DEMET DERE OTU BİR KASE BEYAZ PEYNİR YARIM ÇAY BARDAĞI ZEYTİNYAĞ KIRMIZI BİBER İKİ KASE UN BİR POŞET KURU MAYA_TUZ YAPILIŞI: İLK ÖNCE ISPANAKLARIN YAPRAKLARINI KOPARIYORUZ 5-6 SU DEĞİŞTİRİP YIKIYORUZ.VE SÜZGEÇİN ÜZERİNE KOYUP SÜZÜLMESİNİ BEKLİ YORUZ.BU ARADA UNU TUZ VE MAYAYI ÇUKUR BİR KABA KOYUP KULAK MEMESİ YUMUŞAKLIĞINDA YUĞURUYORUZ.VE BEKLEMEYE BIRAKIYORUZ.DİĞER TARAFTAN ISPANAKLARI SOĞANI DERE OTUNU UFAK UFAK DOĞRUYORUZ VE ÜZERİNE ZEYTİNYAĞINI PEYNİRİNİ TUZU VE BİBERİ EKLİYORUZ BEN ISPANAKLARI KAVURMADAN ÇİĞDEN YAPIYORUM DAHA LEZZETLİ OLUYOR.HAMURLARI KÜÇÜK BEZELERE AYIRIYORUZ.HAMURLARI YEMEK TABAĞI BOYUTUNDA AÇIYORUZ VE YARISINA ISPANAKLI HARÇDAN KOYUP DİĞER YARISINI KOYUP ÜZERİNE KAPATIYORUZ.VE SACDA PİŞİRİYORUZ.PİŞEN BÖREĞİ TEREYAĞIYLA YAĞLAYIP SERVİS YAPIYORUZ.AFİYET OLSUN... |
13 Nisan 2012 Cuma
ISPANAKLI SAÇ BÖREĞİ
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder