Bu Blogda Ara

13 Nisan 2012 Cuma

ISPANAKLI SAÇ BÖREĞİ





 
               
              BU BÖREĞİ AİLEM ÇOK SEVER.BENDE ONLAR SEVDİĞİ İÇİN SEVEREK YAPIYORUMM

                MALZEMELER:
             YARIM KİLO ISPANAK
                BEŞ ADET YEŞİL SOĞAN
                YARIM DEMET DERE OTU
                 BİR  KASE BEYAZ PEYNİR
                YARIM ÇAY BARDAĞI ZEYTİNYAĞ
                 KIRMIZI BİBER
                 İKİ KASE UN
                 BİR POŞET KURU MAYA_TUZ
                 YAPILIŞI:
                 İLK ÖNCE ISPANAKLARIN YAPRAKLARINI KOPARIYORUZ 5-6 SU DEĞİŞTİRİP YIKIYORUZ.VE SÜZGEÇİN ÜZERİNE KOYUP SÜZÜLMESİNİ BEKLİ
YORUZ.BU ARADA UNU TUZ VE MAYAYI ÇUKUR BİR KABA KOYUP KULAK MEMESİ YUMUŞAKLIĞINDA YUĞURUYORUZ.VE BEKLEMEYE BIRAKIYORUZ.DİĞER TARAFTAN ISPANAKLARI SOĞANI DERE OTUNU UFAK UFAK DOĞRUYORUZ VE ÜZERİNE ZEYTİNYAĞINI  PEYNİRİNİ TUZU VE BİBERİ EKLİYORUZ BEN ISPANAKLARI KAVURMADAN ÇİĞDEN YAPIYORUM DAHA LEZZETLİ OLUYOR.HAMURLARI KÜÇÜK BEZELERE AYIRIYORUZ.HAMURLARI YEMEK TABAĞI BOYUTUNDA AÇIYORUZ VE YARISINA ISPANAKLI HARÇDAN KOYUP DİĞER YARISINI KOYUP ÜZERİNE KAPATIYORUZ.VE SACDA PİŞİRİYORUZ.PİŞEN BÖREĞİ TEREYAĞIYLA YAĞLAYIP SERVİS YAPIYORUZ.AFİYET OLSUN...
              
       

Hiç yorum yok: