BU BİR ERZURUM YEMEĞİ ,YILLAR ÖNCE ERZURUMLU BİR ARKADAŞIMDAN ÖĞRENMİŞTİM.SİZLERLE PAYLAŞMAK İSTEDİM.
MALZEMELER:
1 büyük baş soğan
bir tüm tavuk
2 bardak prinç
tuz
2 yemek kaşığı tereyağ
YAPILIŞI:
prinçleri bir saat ılık tuzlu suda bekletelim.ardından süzgeçten geçirelim.çukur bir tencereye(bakır olursa daha ii olur) soğanlarıufak ufak doğrayın.sonra haşladığımız tavuğu iri parçalara ayırıp soğanın üzerine yayalım.onun üzerine prinçleri yayalım ve üzerine iyice bastıralım.sonra iki kaşık tereyağını da üzerine koyup, prinçlerin üzerini iki parmak geçecek kadar sıcak tavuk suyunu yavaş yavaş prinçleri deşelemeden dökelim.sonra ocağın üzerine alıp tavuk suyu kaynayıncaya ocağı kısıp tencerenin ağzını kapatın ve suyu çekilinceye kadar pişirin.piştikten sonra üzerini kapatıp demlenmeye bırakalım sonra tencerenin ağzına tam gelecek bir servis tabağına ters çevirin. birde şunu söyleyeyim. soğan prinç pilavında nasıl olur demeyin muhteşem bir tat oluyor.hepinize tavsiye ederim. afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder