Powered By Blogger

Bu Blogda Ara

13 Nisan 2012 Cuma

PASKALYA









                  malzemeler:
                  1 su bardağı zeytinyağı
                  1 su bardağı süt
                  1 su bardağı ılık su,suyun içine bir kibrit kutusu maya
                  yarım çay bardağı toz şeker
                 2 yumurtanın beyezı içine sarısı yüzüne
                 alabildiğince un
                 tuz
                yapılışı:
            çukur bir kabın içine bütün malzeme konur.hamur kulak memesinden daha yumuşak olarak yoğurulur.yoğurduktan sonra on beş dakıka kabında bekletilir.sonra üç tane ceviz büyüklüğünde hamur alınır.halka gibi orta kısmı kalın kenarları ince olarak yuvarlanır ve saç örgüsü gibi örülür.yumurtası sürülür.bir saat tepside bekletilir.üzerlerine varsa ceviz taneleri konulur. kabaran paskalyalar 200 derecede pişirilir.afiyet olsun
                 

Hiç yorum yok: