malzemeler: 1 su bardağı zeytinyağı 1 su bardağı süt 1 su bardağı ılık su,suyun içine bir kibrit kutusu maya yarım çay bardağı toz şeker 2 yumurtanın beyezı içine sarısı yüzüne alabildiğince un tuz yapılışı:
çukur bir kabın içine bütün malzeme
konur.hamur kulak memesinden daha yumuşak olarak yoğurulur.yoğurduktan sonra on
beş dakıka kabında bekletilir.sonra üç tane ceviz büyüklüğünde hamur
alınır.halka gibi orta kısmı kalın kenarları ince olarak yuvarlanır ve saç
örgüsü gibi örülür.yumurtası sürülür.bir saat tepside bekletilir.üzerlerine
varsa ceviz taneleri konulur. kabaran paskalyalar 200 derecede pişirilir.afiyet
olsun
|
13 Nisan 2012 Cuma
PASKALYA
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder