MALZEMELER
5çay bardağı un
4yumurta
2çay bardağı yoğurt
bir buçuk çay bardağı irmik
2çay bardağı şaker
1pakat kabartma tozu
vanılya
hindirtan cevizi(süslemek için)
ŞERBETİ İÇİN
üç buçuk su bardağı şaker
üç buçuk su bardağı su
1/4 limon
ön hazırlık olarak şerbeti hazırlıyalım.bunun için şeker su ve çeğrek limonu kaynatalım.soğumaya bırakalım.yumurtaları mikserle köpürene kadarçırpalım.yoğutdu irmiği vanilyayı katalım. elenmiş una kabartma tozunu ekleyerek çırpma kabına alalım.borcamıhafif yağlayarak hamurun yapışmaması için şeker serpelim.hamuru tepsiye döküp pişirelim.sora revani sıcak şerbet ılık üzerine dökelim. afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder