MALZEMELER
225gram margarin
1 çay bardagı su
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvıyağ
yumurtanın beyazı içine sarısı dışına
4/1 pakmaya tuz alabildiğine un
4-5 patates 1 başsoğan maydonoz pulbiber tuz
YAPILIŞI:
Su, yoğurt, sıvıyağ ,maya, tuz ve undan kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edin12 parçaya bölün.bunları servis tabağı büyüklüğünde açık 2 katını üst üste koyarak erimiş margarinle yağlayarak bohça gibi katlayın bu şekilde 6 bohçanız olsun bir gün dondurucuda bekletin . patatesleri haşlayıp bir baş soğanı ince ince doğrayın yapda bir güzel kavurun ezdiğiniz patatesleride kavurun karabiber tuz pulbiber ekleyin altını kapatıp maydonuzla renklendirin.dolapdan çıkardıgınız hamurları dikdörtgen açıp patates harçından ortasına koyun iki tarafından katlayıp katlanan yer alta gelicek şekilde tepsiye yerleştirinyumurtanın sarısını çörek oktunu serpip 200 derecede pişirin AFİYET OLSUN
BU TARİFİ ETKİNLİK İÇİN PAŞA SOFRAMA GÖNDERİYORUM
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder