14 Nisan 2012 Cumartesi
HAYDİSOFRAYA PATETESLİ BÖREK
MALZEMELER
225gram margarin
1 çay bardagı su
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvıyağ
yumurtanın beyazı içine sarısı dışına
4/1 pakmaya tuz alabildiğine un
4-5 patates 1 başsoğan maydonoz pulbiber tuz
YAPILIŞI:
Su, yoğurt, sıvıyağ ,maya, tuz ve undan kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edin12 parçaya bölün.bunları servis tabağı büyüklüğünde açık 2 katını üst üste koyarak erimiş margarinle yağlayarak bohça gibi katlayın bu şekilde 6 bohçanız olsun bir gün dondurucuda bekletin . patatesleri haşlayıp bir baş soğanı ince ince doğrayın yapda bir güzel kavurun ezdiğiniz patatesleride kavurun karabiber tuz pulbiber ekleyin altını kapatıp maydonuzla renklendirin.dolapdan çıkardıgınız hamurları dikdörtgen açıp patates harçından ortasına koyun iki tarafından katlayıp katlanan yer alta gelicek şekilde tepsiye yerleştirinyumurtanın sarısını çörek oktunu serpip 200 derecede pişirin AFİYET OLSUN
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
5 yorum:
patatesli börek harika görünüyor ellerine sağlık yeni siten hayırlı olsun hoşcakal
tşkler eltoşum senınde hayırlı olsun siten
Merhaba arkadasim bloguna ulasmak zor oldu ama sonunda basardim:)
böregin harika olmus ellerine saglik.
Yine beklerim cok tsk.ler katilim icin
canim senin biraktigin yorumlardan sana dönülmüyor reklamlar cikiyor ayarlarinda bir sorunmu var istersen bir bak.
aramiza hosgeldin güzel dosluklar olur ins.
Çok güzel görünüyor. Ellerinize, emeğinize sağlık.
Saygılar..
Yorum Gönder