KAYSERİ YEMEKLERİ
malzemeler: yarım kilo un 1 poşet kuru maya tuz yarım kilo kıyma iki büyük baş soğan 4 adet yeşil biber 2 adet domates salça,tuz,toz biber bir kase yoğurt, iki diş sarımsak yapılışı: önce un,maya,tuz kulak memesi yumuşaklığında yoğurulur ve hamur kabarmaya bırakılır sonra kabaran hamur yumurta büyüklüğünde bezelere alınır,servis tabağı büyüklüğünde oklavayla açılır,teflon tavada iki tarafı pişirilir. diğer tarafta tencerenin içine bir çay bardağı zeytinyağı dökülür ve ufak ufak doğranmış soğanlar ilave edilip kavrulur.sonra sırayla kıym,biber,domates ilave edilir ve kavrulur. kavrulduktan sonra salçası ,toz biberi ve tuzuyla yeniden kavrulurve üzerine ılık su ilave edilip beş dakika kaynatılır.sonra sarvis tabağında şebitler tek tek yağlanır.ve sarımsaklı yoğurtla servis edilir.AFİYET OLSUN.... |
7 yorum:
Selamlar arkadaşım çok teşekkürler desdegin için ben yorumu fark etmemişim gözden kaçırmışım bu gece tekrar yorumları gözden geçirirken gördüm yorumunuzu en kısa zamanda alıcam yayına . ellerine saglık nefis ve doyurucu gözüküyo
Selamlar fatma hanım tarifin yayında desdegin için teşekkürler tekrar beklerim yöresel güzel lezzetli tariflerinle yenisiniz galiba blogda yada ben yeni tanışıyorum sizle memmun oldum sizle tanışdıgıma harika tariflerin var
Eline sağlık arkadaşım bloğunu izlemeye aldım sevgiler
Amman hemşehrim benim:)Kayserili olduğunuzu duyar duymaz koştum geldim:)birde şebit yağlaması var dediler:)Kokusu geldi..Bende Kayseriliyim ama Antalyada yaşıyorum.sizinlede tanıştığıma memnun oldum.Banada beklerim..
Kayseride okuduğum için ne çok sverim yağlamayı
Ellerinize sağlık
İyi hafta sonları
gönderdiğim gülleri beğenirsin inşallah eltoşum
merhaba ben de yağlamayı çok severim sık sık yaptığım tarifler arasında...ellerinize sağlık...
Yorum Gönder