Powered By Blogger

Bu Blogda Ara

7 Mayıs 2012 Pazartesi

HAYDİSOFRAYA KIYMALI YAĞLAMA




KAYSERİ YEMEKLERİ

 bu tarifimi yöresel yemekler etkinliği safiye hanıma gönderiyorum
 


          malzemeler:
        yarım kilo un
          1 poşet kuru maya
           tuz
          yarım kilo kıyma
          iki büyük baş soğan
          4 adet yeşil biber
          2 adet domates
          salça,tuz,toz biber
          bir kase yoğurt, iki diş sarımsak
          yapılışı:
        önce un,maya,tuz kulak memesi yumuşaklığında yoğurulur ve hamur kabarmaya bırakılır
          sonra kabaran hamur yumurta büyüklüğünde bezelere alınır,servis tabağı büyüklüğünde
          oklavayla açılır,teflon tavada iki tarafı pişirilir.
          diğer tarafta tencerenin içine bir çay bardağı zeytinyağı dökülür ve ufak ufak doğranmış
          soğanlar ilave edilip kavrulur.sonra sırayla kıym,biber,domates ilave edilir ve kavrulur.
          kavrulduktan sonra salçası ,toz biberi ve tuzuyla yeniden kavrulurve üzerine ılık su ilave
          edilip beş dakika kaynatılır.sonra sarvis tabağında şebitler tek tek yağlanır.ve sarımsaklı
         yoğurtla servis edilir.AFİYET OLSUN....  

7 yorum:

yöresel yemek ve örgü dedi ki...

Selamlar arkadaşım çok teşekkürler desdegin için ben yorumu fark etmemişim gözden kaçırmışım bu gece tekrar yorumları gözden geçirirken gördüm yorumunuzu en kısa zamanda alıcam yayına . ellerine saglık nefis ve doyurucu gözüküyo

yöresel yemek ve örgü dedi ki...

Selamlar fatma hanım tarifin yayında desdegin için teşekkürler tekrar beklerim yöresel güzel lezzetli tariflerinle yenisiniz galiba blogda yada ben yeni tanışıyorum sizle memmun oldum sizle tanışdıgıma harika tariflerin var

hanife dedi ki...

Eline sağlık arkadaşım bloğunu izlemeye aldım sevgiler

Limon çiçekleri dedi ki...

Amman hemşehrim benim:)Kayserili olduğunuzu duyar duymaz koştum geldim:)birde şebit yağlaması var dediler:)Kokusu geldi..Bende Kayseriliyim ama Antalyada yaşıyorum.sizinlede tanıştığıma memnun oldum.Banada beklerim..

durutarifler dedi ki...

Kayseride okuduğum için ne çok sverim yağlamayı
Ellerinize sağlık
İyi hafta sonları

füsun dedi ki...

gönderdiğim gülleri beğenirsin inşallah eltoşum

Chef Leziz dedi ki...

merhaba ben de yağlamayı çok severim sık sık yaptığım tarifler arasında...ellerinize sağlık...